Едрите бижута издават страст

Какво си мислят мъжете, когато видят как на ухото на колежката им се поклащат дълги обици с много висулки? А какво всъщност иска да им каже дамата с екстравагантните украшения, които надничат под косата й?

Открай време бижутата играят важна роля в сексуалното привличане между мъжа и жената.

Независимо дали става дума за пластмасови накити или скъпоценни камъни - колиетата, пръстените, гривните и обиците нерядко свързват двойките, ако не за дълго, то поне за една вълнуваща нощ.

Защото бижутата, освен да насочват погледа към точно определено място, издават много за характера на своята притежателка. И казват нещо много важно на противоположния пол - аз искам и излъчвам еротични сигнали.

Затова е от голямо значение каква част от себе си и с какво точно е решила да се украси дамата, казват спецовете по човешко поведение. По думите им според това дали тънка златна верижка например е поставена на шията или на глезена, дали пръстенът се носи на кутрето или на безименния пръст, китката ли е обхваната с гривна или тя обгръща ръката високо над лакътя, може да се разбере почти всичко за нагласите в леглото и извън него на жената.

Не бива обаче да се забравя основното - целта на бижуто е да привлича вниманието изобщо, не само към мястото, където е поставено. Обиците подчертават не само ухото, но и цялото лице, пръстенът насочва погледа към ръката от ноктите до рамото.

Въпреки това обаче според пръста, на който се носи, може да се познае дамският темперамент.

Жените с пръстен на безименния пръст са чувствителни и верни в любовта. Ако накитът е пред брачната халка обаче, трябва да се обърне специално внимание на посланието - омъжена съм, но съм склонна да забравя, казват дамите, избрали тази украса за ръцете си. Самолюбивите носят пръстен на средния пръст, инициативните и волеви жени подчертават показалеца си с накит. Кокетките пък си падат по златни верижки, по правило тънки и на пръв поглед дискретни. На глезена те са сигнал за разкрепостена и в сексуално отношение дама, която подчертава своята перфектност във всичко.

Специалистите твърдят и че дами с украсен глезен задължително са изключително страстни. Те са готови да дават, но и да получават удоволствие - защото търсят внимание дори за стъпалото си.

Дребни, прецизно изработени и малко на брой накити пък говорят недвусмислено - защити ме, грижи се за мен, обичай ме нежно. Избират ги жени, които търсят от мъжа по-скоро трогателни жестове и търпение, отколкото бурни емоции и нощи. Миловидните и симпатични накити разкриват дама дете, обясняват психолозите.

Скъпите бижута са израз на престиж и високо положение. Не съм за всеки - и дамата, и накитът й внушават това от километър. Ако си харесате някой неособено богат мъж, махайте всякакви перли и диаманти, иначе ще се чудите защо въпреки красотата и стила ви той остава недостъпен, съветват експертите.

Екстравагантни предизвикателни украшения носят дами, които искат да изразят чрез тях стремежа си към секс. Няма значение дали бижуто е скъпо или евтино, ако то е огромно и се натрапва, посланието му е - опитай си късмета, категорични са експертите.